Η ΕΝΩΣΗ
       
Σας προωθούμε ανακοίνωση της ΠΟΞ προς ενημέρωσή σας (19/05/2018)
 
Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,
Σας προωθούμε ανακοίνωση της ΠΟΞ προς ενημέρωσή σας,

….Ακόμη δεν έχει ενεργοποιηθεί το Μητρώο για τις Βραχυχρόνιες Μισθώσεις…πλατφόρμες airbnb κλπ….
Ουδέν Σχόλιο.

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΥΔΡΑΣ
ΤΟ ΔΣ

Προς τις Ξενοδοχειακές Ενώσεις –
Μέλη της ΠΟΞ

Αγαπητά Μέλη

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε δίωρη συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με τον Διοικητή κ. Γιώργο Πιτσιλή και στελέχη της ΑΑΔΕ. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν οι σημαντικότεροι φορείς του τουρισμού (ΣΕΤΕ που εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή κ. Γιώργο Αμβράζη, ΞΕΕ που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του κ. Αλέξανδρο Βασιλικό) την ΠΟΞ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γρηγόρης Τάσιος και ο Γενικός Διευθυντής κ. Νίκος Ζωητός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η ΠΟΞ παρουσίασε τις θέσεις της για τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τον κλάδο - δηλαδή τις βραχυχρόνιες μισθώσεις και την παραξενοδοχία - ενώ στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε και η πραγματική αποτύπωση της φορολογικής συμπεριφοράς των ξενοδοχείων.

Η ΑΑΔΕ δεσμεύτηκε ότι...

- Εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος θα αρχίσει να λειτουργεί το ηλεκτρονικό μητρώο βραχυχρόνιων μισθώσεων που θα έπρεπε να λειτουργεί έως τις 31 Μαρτίου 2018.

- Θα ενταθούν οι έλεγχοι για να περιοριστεί το φαινόμενο της παραξενοδοχίας που αποτελεί πλήγμα στην εικόνα του τουρισμού. Ο κ. Τάσιος αναφέρθηκε στις διαστάσεις του προβλήματος σε όλη τη χώρα και ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα, όπου ο οδικός τουρισμός από τα Βαλκάνια βρίσκεται σε άνοδο αυτήν την εποχή.

Τέλος, ζητήσαμε στις ανακοινώσεις της ΑΑΔΕ να γίνονται σαφείς αναφορές στο είδος και τον χαρακτήρα των επιχειρήσεων που ελέγχει η Αρχή. Όταν γίνεται αναφορά σε ελέγχους σε «τουριστικές επιχειρήσεις», να υπάρχει σαφής διαχωρισμός εάν πρόκειται για ξενοδοχεία, ώστε να αποφεύγεται η δυσφήμιση του κλάδου και η παραπληροφόρηση.

Με εκτίμηση,

Γραμματεία ΠΟΞ