ΕΙΔΗΣΕΙΣ
       
Δελτίο τύπου (05/10/2020)
 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,


Σύμφωνα με την ΠΝΠ της 20/03/2020 (ΦΕΚ Α 68), άρθρο 37 παρ. 8 και 9, λόγω της πανδημίας, προβλέπεται η απαλλαγή των ξενοδοχείων από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού και τα τέλη για τη χρήση κοινόχρηστου χώρου κατά την περίοδο του lockdown.


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, έχει λάβει ομόφωνα δύο σχετικές αποφάσεις στις 27/03/2020. Έχει παρέλθει ήδη ένα εξάμηνο και δεν έχουν γίνει πράξη οι αποφάσεις αυτές. Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι Δήμοι έχουν δημιουργήσει σχετικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες και υλοποιούν το μέτρο αυτό προς ανακούφιση των επιχειρήσεων. Άλλοι Δήμοι, αναμένουν από την ΚΕΔΕ την σχετική δημιουργία πλατφόρμας για να προχωρήσουν.


Το θέμα είναι επείγον και για να μην υπάρχει άλλη καθυστέρηση, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε τι στοιχεία χρειάζεστε από τις επιχειρήσεις για να ενταχθούν στο σύστημα. Τα μέλη της Ένωσής μας, αλλά και όλες οι επιχειρήσεις του νησιού μας παρέμειναν σε αναγκαστικό lock down από τον Μάρτιο έως τον Ιούλιο χάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Για όλο αυτό το διάστημα χρεώθηκαν κανονικά τέλη καθαριότητας, φωτισμού κλπ.


Η ελάχιστη τουριστική περίοδος που ήδη βαίνει προς το τέλος, μακράν απέχει από το να καλύψει μέρος έστω των λειτουργικών εξόδων μας. Αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα ρευστότητας, ενόψει της χειμερινής περιόδου και τίθεται θέμα επιβίωσης για τα ξενοδοχεία μας, αδειοδοτημένες επιχειρήσεις που «σηκώνουν» κάθε είδους βάρη, ενώ υφίστανται και τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.


Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, έτσι ώστε το συντομότερο, να υλοποιηθούν οι αποφάσεις και, όπως προβλέπεται, να συμψηφιστούν σε επόμενες χρεώσεις τα ήδη καταβληθέντα τέλη κλπ., το διάστημα του αναγκαστικού lockdown.


Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας και αναμένουμε,
Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΥΔΡΑΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ
Μαρια Πιερρουτσάκου - Κλαδάκη

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΣ
Χίλντα Εκσιάν