ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
       

Κάθε χρόνο γίνονται στην Ύδρα δύο καθιερωμένοι ιστιοπλοϊκοί αγώνες, που έχουν γίνει θεσμός για το νησί και που κάθε χρόνο συγκεντρώνουν όλο και μεγαλύτερο αριθμό σκαφών και επισκεπτών στο νησί μας, που έρχονται είτε με τα σκάφη, είτε με τα άλλα μέσα συγκοινωνίας.

Α. Ο πρώτος ιστιοπλοϊκός αγώνας γίνεται στο τέλος του Οκτωβρίου κοντά στην εορτή της 28ης Οκτωβρίου. Εφέτος ο ιστιοπλοϊκός αγώνας της Ύδρας θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 28 έως και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 με την διαδρομή Φάληρο – Ύδρα – Φάληρο. Τον αγώνα «ΥΔΡΑ 2016» διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος για σκάφη καταμετρημένα κατά ORCi, IRC και ORC CLUB. Τα ιστιοπλοϊκά αναμένονται να φτάσουν στην Ύδρα το απόγευμα της Παρασκευής της 28ης Οκτωβρίου στην Ύδρα και να αναχωρήσουν την Κυριακή το πρωί της 30ης Οκτωβρίου 2016.

Η Προκήρυξη του αγώνα "Ύδρα 2016".pdf

 Β. Ο δεύτερος ιστιοπλοϊκός αγώνας με την επωνυμία “Ελληνικής Επαναστάσεως – Ύδρα” γίνεται στο τέλος του Μαρτίου κοντά στην εορτή της 25ης Μαρτίου. Εφέτος έγιναν από την Παρασκευή 27 Μαρτίου έως και την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015. Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας της "Ελληνικής Επαναστάσεως – Ύδρα",  ανοίγει και την τουριστική περίοδο για την Ύδρα, αφού αυτός ο  αγώνας είναι η αρχή της καλοκαιρινής περιόδου για το νησί μας.

Και οι δύο ιστιοπλοϊκοί αγώνες διεξάγονται με την θαλάσσια διαδρομή "αναχώρηση από το Φάληρο μέχρι την Ύδρα και παλι αναχώρηση από την Ύδρα μέχρι το Φάληρο". Η κάθε μία από τις δύο διαδρομές είναι απόσταση 36 ναυτικών μιλίων.

 

Και οι δύο ιστιοπλοϊκοί αγώνες τελούν υπό την αιγίδα και τη φιλοξενία του ∆ήµου Ύδρας
και του Υδραϊκού Ναυτικού Οµίλου (Υ.Ν.Ο.)