ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
       
Σχολή Καλών Τεχνών Ύδρας

Ο ζωγράφος Περικλής Βυζάντιος (1893 - 1971), το 1936 μαζί με τον τότε διευθυντή της Σχολής Καλών Τεχνών δημιούργησε το παράρτημα της Σχολής Καλών Τεχνών στην Ύδρα, που στεγάστηκε στο τετραώροφο αρχοντικό του Ναύαρχου Τομπάζη.

περισσότερα

Αίθουσα Τέχνης και Συναυλιών "Μελίνα Μερκούρη"

Δυτικά από το άγαλμα του Α. Μιαούλη, στην αρχή της παραλίας του λιμανιού βρίσκεται η αίθουσα τέχνης και συναυλιών του Δήμου της Ύδρας "Mελίνα Mερκούρη".

Στην πολιτιστική αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" φιλοξενούνται όλο τον χρόνο έργα διάσημων καλλιτεχνών και ειδικά κάθε καλοκαίρι φιλοξενούνται εκθέσεις και διοργανώνονται ομιλίες, συναυλίες και πολιτιστικές βραδιές, υπό την αιγίδα του Δήμου της Ύδρας.

περισσότερα

Χώροι Τέχνης στην Ύδρα

Στην Ύδρα, εκτός από την αίθουσα Τέχνης και Συναυλιών "Μελίνα Μερκούρη", υπάρχουν ο εκθεσιακός χώρος του Iδρύματος ΔEΣTE, ο εικαστικός χώρος του Δημήτρη Αντωνίτση στο Αρχοντικό του Σαχτούρη, η γκαλερί Πωλίν Kαρπίδα, το "κόκκινο σπίτι" στο λιμάνι των Καμινίων και άλλοι εικαστικοί χώροι, στους οποίους διοργανώνονται, όλον το χρόνο και ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θεματικές εκθέσεις, ομιλίες, συναυλίες και πολιτιστικές βραδιές.

περισσότερα