ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
       
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ   ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ   ΔΙΑΜΟΝΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ  

Μπορείτε να μείνετε με την οικογενειά σας σε τρίκλινα ή τετράκλινα δωμάτια ή ακόμα και σε διαμερίσματα 5 ατόμων, σε ξενώνες κοντά στο λιμάνι ή ψηλά στο λόφο με απεριόριστη θέα στο λιμάνι.

Η Ύδρα είναι περικυκλωμένη από κρυστάλλινα πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά. Υπάρχουν δαντελωτές παραλίες και μέρη για κολύμπι, θαλάσσια σπορ, ψάρεμα και κάποια από αυτά είναι ιδανικά για παιδιά, αφού είναι πολύ ασφαλή.

Στις πιο απομακρυσμένες και απομονωμένες παραλίες, που η ομορφιά και η μοναχικότητά τους σας κόβει την ανάσα, πηγαίνετε με καϊκάκια ή θαλάσσια ταξί που φεύγουν καθημερινά από το κέντρο του λιμανιού.

Μέσα στην πόλη θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στα πλακόστρωτα σοκάκια, με τα πολύχρωμα μικρομάγαζα με είδη λαϊκής τέχνης, να θαυμάσετε τα υδραίϊκα σπίτια με την ιδιότυπη αρχιτεκτονική τους και να συνεχίσετε με μία βόλτα στο πλακόστρωτο λιμάνι της Ύδρας για να "χαζέψετε" στα γραφικά μαγαζάκια της παραλίας και να χαλαρώσετε σε κάποιο από τα καφέ μπροστά στη θάλασσα.

Αξίζει να επισκεφτείτε το Ιστορικό-Αρχείο Μουσείο της Ύδρας, το Εκκλησιαστικό-Βυζαντινό Μουσείο, τα ιστορικά Αρχοντικά του Λάζαρου και του Γεώργιου Κουντουριώτη, που έχουν μετατραπεί σε Μουσεία.

Για φαγητό υπάρχουν εστιατόρια στο λιμάνι ή σε δροσερές ταράτσες με υπέροχη θέα, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και ψητοπωλεία στα γραφικά στενά σοκάκια δίπλα στην παραλία ή μπροστά στο λιμάνι, που προσφέρουν Μεσογειακή και παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα, προετοιμασμένη με τοπικά προϊόντα, φρέσκα ψάρια, καλαμάρια, χταπόδια, διάφορα θαλασσινά και βότανα από τα Υδραίικα βουνά.